LITHUANIAN UNIVERSITY OF HEALTH SCIENCES LUHS LIBRARY REPOSITORY

Meat quality evaluation = Mėsos kokybės įvertinimas : methodical book = mokomoji knyga

Show simple item record

dc.contributor.author Januškevičienė, Gražina
dc.contributor.author Zaborskienė, Gintarė
dc.date.accessioned 2017-08-21T09:18:37Z
dc.date.available 2017-08-21T09:18:37Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.isbn 9786094083952
dc.identifier.uri http://repository.lsmuni.lt/handle/1/160
dc.description.abstract This teaching book is useful training tool for Veterinary food safety and Veterinary medicine students, learning meat hygiene, meat production professionals. The book is well-timed and necessary, motivating students to work independently and preparing for practical classes in advance. In this teaching book there are described the investigative methods of livestock and poultry carcasses quality, evaluation of offal, meat and meat products quality, determination of technological, physical and chemical indicators. There can be found some mistakes of form and content in this book. The authors sincerelly ask to send remarks and offerings to: gintare.zaborskiene@lva.lt, grazina.januskeviciene@lva.lt.
dc.description.abstract Mokomoji knyga “Mėsos kokybės įvertinimas” yra naudinga mokymo priemonė Veterinarinės maisto saugos ir Veterinarinės medicinos programų studentams, mėsos gamybos specialistams. Ši knyga yra savalaikė ir reikalinga, motyvuojant studentus dirbti savarankiškai, padės pasiruošti praktiniams ir laboratoriniams darbams. Knygą sudaro 20 skyrių, kuriuose aprašyti mėsos kokybę lemiantys veiksniai, gyvulių ir paukščių skerdenų, subproduktų, mėsos ir mėsos gaminių kokybės įvertinimo metodai. Mokymo priemonėje pateikta reikalavimai mėsos perdirbimui, analizuojami technologiniai veiksniai, turintys įtakos mėsos kokybei, išsamiai ir metodiškai pateikiama mėsos ir jos gaminių maistinės ir energinės vertės nustatymas, mėsos šviežumo ir juslinių savybių vertinimas, subrendimo bei technologinių rodiklių nustatymas, mėsos riebalų fizikinių cheminių rodiklių tyrimo metodai. Knygoje aptariamas įvairių rūšių gyvulių ir paukščių mėsos atpažinimas, pateikiant vizualinį mėsos, kaulų, organų, plaukų palyginamąjį vertinimą, riebalų lydymosi temperatūros skirtumų nustatymą. Knygoje kreipamas nemažas dėmesys sergančių gyvulių mėsos atpažinimui, parazitų (trichinelių, sarkocistų, cisticerkų) nustatymui mėsoje, kraujo sudėties ir savybių įvertinimui.
dc.format.extent 130 p.
dc.language.iso eng
dc.publisher Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuvos akademinė e. biblioteka (eLABa), 20130412
dc.subject Meat | Chemistry
dc.subject Meat products | Analysis
dc.subject Food safety
dc.subject Nutritive value
dc.subject Food technology
dc.subject Mėsos gamyba ir prekyba
dc.subject Mėsa | Kokybė
dc.title Meat quality evaluation = Mėsos kokybės įvertinimas : methodical book = mokomoji knyga
dc.type K2b | Mokomoji knyga


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search repository


Browse

My Account