LITHUANIAN UNIVERSITY OF HEALTH SCIENCES LUHS LIBRARY REPOSITORY

Mėsos fizikinių, cheminių ir technologinių savybių įvertinimas : mokomoji knyga

Show simple item record

dc.contributor.author Kabašinskienė, Aistė
dc.contributor.author Zaborskienė, Gintarė
dc.contributor.author Januškevičienė, Gražina
dc.date.accessioned 2017-08-21T09:18:37Z
dc.date.available 2017-08-21T09:18:37Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.isbn 9786094084027
dc.identifier.uri http://repository.lsmuni.lt/handle/1/163
dc.description.abstract Ši mokomoji knyga – vertinga studijų priemonė Veterinarinės medicinos ir Veterinarinės maisto saugos specialybės studentams, besimokantiems mėsos gamybos technologijų ir higienos, taip pat mėsos įmonių specialistams. Knygoje pateikti mėsos subrendimo rodikliai, mėsos, mėsos gaminių, mėsos riebalų technologinės, juslinės savybės, fizikinių cheminių rodiklių tyrimo metodai, įvairių rūšių gyvūnų mėsos atpažinimo metodai, sergančių gyvulių mėsos nustatymo galimybės bei mėsos šviežumo įvertinimas, išsamiai aprašomi trichinelių diagnozavimo metodai, mėsos gaminių maistinės ir energinės vertės nustatymo metodai, jų ydų įvertinimas, valgomųjų subproduktų klasifikacija, jų cheminės sudėties ir maistinės vertės nustatymas, taip pat mėsos konservų tyrimai.
dc.description.abstract This teaching book is a useful training tool for Veterinary medicine and Veterinary food safety students, studying meat processing technologies and hygiene and for specialists, working in meat shops as well. In this teaching book there are described investigative methods of meat maturing indexes, and technological, sensual, physical and chemical indexes of meat, meat products and meat fat, methods of different animals meat identification, possibilities of sick animal meat detection and evaluation of meat freshness, Trichinella diagnostic methods are described thoroughly, methods of meat products‘ nutritive and energetic value and their defects evaluation are given, classification of eatable subproducts, evaluation methods of their chemical composition and nutritive value and canned meat quality are described as well.
dc.format.extent 125 p.
dc.language.iso lit
dc.publisher Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuvos akademinė e. biblioteka (eLABa), 20130412
dc.subject Mėsa
dc.subject Higiena
dc.subject Technologija
dc.subject Mėsos gaminiai
dc.subject Subproduktai
dc.subject Meat | Chemistry
dc.subject Meat products | Analysis
dc.subject Nutritive value
dc.subject Food safety
dc.subject Food technology
dc.title Mėsos fizikinių, cheminių ir technologinių savybių įvertinimas : mokomoji knyga
dc.type K2b | Mokomoji knyga


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search repository


Browse

My Account