LITHUANIAN UNIVERSITY OF HEALTH SCIENCES LUHS LIBRARY REPOSITORY

Fermentų lizosubtilino G10x, lizocimo G3x bei lizocimo G3x mišinio su vitaminais A, C, E įtakos tyrimai melžiamų karvių fiziologinei būklei, pieno kokybei ir sudėčiai

Show simple item record

dc.contributor.author Balsytė-Abucevič, Jolita
dc.date.accessioned 2017-08-21T08:26:04Z
dc.date.available 2017-08-21T08:26:04Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.uri http://repository.lsmuni.lt/handle/1/70076
dc.description.abstract Darbo tikslas: Nustatyti fermentinių preparatų įtaką melžiamų karvių pieno kokybės ir sudėties rodikliams bei karvių fiziologinei būklei. Darbo uždaviniai: 1. Nustatyti fermento lizosubtilino G10x įtaką somatinių ląstelių kiekiui melžiamų karvių piene. 2. Nustatyti fermento lizocimo G3x įtaką somatinių ląstelių kiekiui melžiamų karvių piene. 3. Nustatyti fermentų lizocimo G3x ir lizosubtilino G10x mišinio įtaką somatinių ląstelių kiekiui melžiamų karvių piene. 4. Nustatyti fermento lizocimo G3x mišinyje su vitaminais A, C, E poveikį melžiamų karvių pieno kokybei ir sudėčiai. 5. Nustatyti fermento lizocimo G3x mišinyje su vitaminais A, C, E poveikį karvių fiziologinei būklei. Ištirta fermentų lizosubtilino G10x dozės 0,02 g/kg gyvulio masės, lizocimo G3x dozės 0,2 g/kg gyvulio masės bei šių fermentų mišinio įtaka somatinių ląstelių skaičiaus kitimui melžiamų karvių piene. Nustatytas fermentinis preparatas efektyviausiai veikiantis somatinių ląstelių skaičių melžiamų karvių piene. Išanalizuotas fermento lizocimo G3x bei vitaminų A, C, E mišinio imunostimuliuojantis poveikis organizmui, įvertinant imunoglobulinų IgG, IgG1, IgG2 koncentraciją kraujo serume. Taip pat įvertintas šio mišinio poveikis pieno riebalų, baltymų, šlapalo bei laktozės koncentracijai piene, pH ir laisvų riebalų rūgščių kitimui didžiojo prieskrandžio turinyje bei bendram baltymų kiekiui, albuminų, ά, β, γ- globulinų, kalcio, magnio, fosforo, šlapalo ir gliukozės koncentracijai kraujyje. Išbandytas fermento lizocimo G3x bei vitaminų A, C, E mišinio poveikis slaptų mastitų gydymui.
dc.description.abstract Aim of the present study: To define the effect of enzyme preparations on the milk quality and composition in dairy cows and their physiological state. Goals of the present study: 1. To study the effect of enzyme lysosubtilin G10x on the somatic cell count in the milk of dairy cows. 2. To study the effect of enzyme lysozyme G10x on the somatic cell count in the milk of dairy cows. 3. To define the effect of lysozyme G3x and lysosubtilin G10x mixture on the somatic cell count in the milk of dairy cows. 4. To define the effect of enzyme lysozyme G3x in mixture with vitamins A, C, E on milk quality and composition in dairy cows. 5. To define the effect of enzyme lysozyme G3x in mixture with vitamins A, C, E on the physiological state of dairy cows. The influence of enzymes preparation lysosubtilin G10x dose of 0.02 g/kg of animal weight, lysozyme G3x dose of 0.2 g/kg of animal weight on the dynamics of somatic cells count in milk of dairy cows were investigated and the most effective preparation was found. The effect of the enzyme lysozyme G3x and vitamins A, C, E mixture immunostimulatory effect in the organism of dairy cows, the of immunoglobulin IgG, IgG1, IgG2 serum levels were analyzed. Also the effect of this mixture of milk fat, protein, urea and milk lactose concentration, pH and amount of free fatty acid of rumen, the amount of protein concentration, albumin, ά, β, γ-globulin, calcium, magnesium, phosphorus, urea and glucose concentration in the blood have been assessed. The influence of enzyme lysozyme G3x and vitamins A, C, E mixture of treatment on subclinical mastitis were investigated.
dc.language.iso lit
dc.subject Fermentas lizosubtilinas G10x
dc.subject Fermentas lizocimas G3x
dc.subject Karvės
dc.subject Pienas
dc.subject SLS
dc.subject Enzyme lysosubtilin G10x
dc.subject Enzyme lysozyme G3x
dc.subject Cows
dc.subject Milk
dc.subject SCC
dc.title Fermentų lizosubtilino G10x, lizocimo G3x bei lizocimo G3x mišinio su vitaminais A, C, E įtakos tyrimai melžiamų karvių fiziologinei būklei, pieno kokybei ir sudėčiai
dc.title.alternative Investigations of enzyme preparations lysosubtilin G10x, lysozyme G3x and combination of lysozyme G3x with vitamins A, C, E influence on the cows physiological state, milk quality and composition
dc.type Disertacijos santrauka


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search repository


Browse

My Account